HISTORIEK

Van éénmansbakkerij tot een modern snelgroeiend familiebedrijf:
45 jaar topkwaliteit en klantentevredenheid

5

1974: Start

Josse Locus startte in 1974 samen met zijn echtgenote een eigen bakkerij op. Hijzelf vertegenwoordigde de tweede generatie van een bekende bakkersfamilie uit Sint-Pieters-Leeuw. In deze periode werd de eerste omzet gerealiseerd door levering aan huis.

5

1976: Schepdaal

De bakkerij in Schepdaal werd geopend met twee bakovens, al was dit al snel onvoldoende. Om te voldoen aan de steeds toenemende afzet, werd de productiecapaciteit in de volgende decennia systematisch uitgebreid.

5

1980: Uitbreiding assortiment

Vanaf de jaren tachtig werden naast de traditionele broodrondes met levering aan huis steeds meer koude bakkers van brood en banket voorzien. Dit resulteerde in een aanpassing en uitbreiding van het productassortiment om zo te kunnen blijven voldoen aan de vragen en wensen van de klanten.

5

1983: Eigen winkel

Opening van de eerste winkel in eigen beheer in de J. Depauwstraat te Sint-Pieters-Leeuw. Er volgden er de komende jaren nog heel wat.

5

1985: Markten

Vanaf de tweede helft van de jaren tachtig wordt begonnen met de Vanaf de tweede helft van de jaren tachtig werd er begonnen met de verkoop onder eigen naam op openbare markten.Vandaag de dag is dat nog steeds een vast gegeven en staan we dagelijks met onze specialiteiten op meerdere markten en jaarmarkten.

5

1990: Warenhuisketens

Vanaf de jaren negentig levert Josse Locus aan bedrijven, warenhuisketens, rusthuizen, scholen,… Deze nieuwe klanten stellen het uitgebreide assortiment en de onberispelijke artisanale kwaliteit ten zeerste op prijs.

5

1995: 2e Generatie

Overlijden van Josse Locus. Dochter Christel staat vanaf nu in voor het financiële en het administratieve beheer en zoon Kristof neemt het commerciële en de productie voor zijn rekening. Hun moeder blijft professioneel bij het bedrijf betrokken.

5

2000: Uitbreiding

Om aan de vraag van de klanten te kunnen blijven voldoen is een uitbreiding van de productieruimte noodzakelijk.

5

2006 en 2007: Trends Gazellen

Bakkerij Josse Locus wordt 2 keer op rij bekroond met de Trends Gazellen award voor snelgroeiende onderneming in de categorie kleine ondernemingen van de provincie Vlaams-Brabant.

5

2009: Nieuwe uitbreiding

Ondertussen heeft Josse Locus acht winkels in eigen beheer en worden dagelijks meerdere markten bezocht. Ook komen er steeds meer externe klanten bij, waardoor de productieruimte opnieuw moet worden uitgebreid tot 6000 m².

5

Josse Locus vandaag

Vandaag wordt Josse Locus geleid door Christel en Kristof, de 2e generatie. De betrokkenheid van de familie staat garant voor een goede samenwerking met circa 100 personeelsleden en persoonlijke service aan de klanten. Het bedrijf telt nu 10 eigen winkels en 16 wagens die de dagelijkse klantenbedeling met warme broodjes en lekker gebak voorzien.

 

Kantoren

Josse Locus nv
Lostraat 99
1703 Schepdaal

Contacteer ons

T. +32(0)2 569 08 65
F. +32(0)2 569 09 95
contactform@josselocus.be